Salát Duchesse
35 min.
Ingredience
- Dresink
- 60gramůMajonéza
- 150gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 300gramůChřest bílý
- 1kusCeler bulvový
- 250gramůBrambory
- 4kusyRajčata
- 2kusyBanány
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžičkaKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Celer a brambory omyjeme a uvaříme,slijeme a necháme vychladnout. Chřestové špičky blanšírujeme ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Slijeme a necháme vychladnout. Studené brambory a celer nakrájíme na stejně velké porce.
- 2Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a část kolem stopky. Dužinu nakrájíme na kostičky. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky.
- 3Na dresink smícháme majonézu, jogurt, smetanu a zbývající citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a opatrně promícháme s ostatními surovinami.
- 4Hotový salát posypeme nasekaným koprem a řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.