Salát Lyonnaise
20 min.
Ingredience
- 1kussalát little gem
- 20gramůAnglická slanina
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaDijonská hořčice
- 2lžičkyOcet vinný
- 1lžičkaŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
517 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky. Smažíme ji dokřupava.
- 2Připravíme si dresink – vyšleháme hořčici, vinný ocet a šalotku. Přilijeme trochu olivového oleje, sůl a pepř a vyšleháme.
- 3Salát rozebereme na listy a naskládáme je na talíř. Posypeme slaninou a nasekanou šalvějí, přidáme ztracené vejce, zakápneme dresinkem, a je-li třeba, ještě osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.