Salát Mesclun se žampióny

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na pečení. Na nepřilnavý plech použijeme jednu lžíci olivového oleje a vymažeme. Hlavičky žampiónů dáme na plech kloboučkem nahoru. Pomažeme olejem z plechu, osolíme a opepříme. V troubě pečeme přibližně 5 minut.
  • 2
    Mezitím nasekáme česnek a rajčata. Žampióny vytáhneme z trouby, navrch každého kloboučku klademe rajčata s česnekem. Kloboučky zakápneme olivovým olejem (15 ml) a octem balsamico. Trochu kápneme i mezi žampióny. Houby vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, dokud nebudou měkké. Poté vytáhneme a dáme stranou.
  • 3
    Velký ohnivzdorný tác zakápneme zbývajícím olivovým olejem (8 ml). Na něj naklademe salátové listy (neklademe je na sebe), na ně dáme žampiónové kloboučky. Posypeme sýrem cottage. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 1 minutu, aby salát povadl, a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.