Salát Monte Christo
40 min.
Ingredience
- 200gramůHumr
- 2kusyBrambory
- 1kusRajčata
- 150gramůMajonéza
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 0,5kusSalát ledový
- 0,5lžičkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
51 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme zálivku. V misce promícháme majonézu, hořčici, nasekané lístky estragonu, mletou papriku a mletý pepř. Dáme do chladu.
- 2Brambory dáme vařit ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo.
- 3V salátové míse promícháme humří maso (možno nahradit krabím masem z konzervy), vařené brambory nakrájené na menší kostky, žampiony pokrájené na plátky, nahrubo strouhaný sýr a vejce nasekaná na kousky. Mícháme opatrně tak, aby ingredience a zvláště maso zůstalo co nejvíce v celku. Přidáme zálivku a znovu opatrně promícháme.
- 4Na větší talíř upravíme listy salátu, na ně navršíme míchaný salát a ozdobíme osminkami rajčete. Před podáváním vychladíme v chladničce nejméně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.