Salát Panzanella
25 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstBazalka
- 3plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku, z dužniny odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Petželku a bazalku opláchneme studenou vodou, několik lístků dáme stranou a ostatní najemno nasekáme.
- 3Připravenou zeleninu a bylinky smícháme v míse.
- 4Chléb nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, kostičky chleba na něm osmažíme dozlatova a přimícháme je k zelenině.
- 5V misce smícháme zbylý olej s octem, dochutíme ho pepřem a solí a také přimícháme do salátu.
- 6Salát necháme hodinu uležet v chladu, pak ho ještě jednou podle chuti opepříme a osolíme a důkladně promícháme.
- 7Podáváme ozdobený lístky petrželky a bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.