Salát Panzanella

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme na délku, z dužniny odstraníme semínka a nakrájíme ji nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Petželku a bazalku opláchneme studenou vodou, několik lístků dáme stranou a ostatní najemno nasekáme.
  • 3
    Připravenou zeleninu a bylinky smícháme v míse.
  • 4
    Chléb nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, kostičky chleba na něm osmažíme dozlatova a přimícháme je k zelenině.
  • 5
    V misce smícháme zbylý olej s octem, dochutíme ho pepřem a solí a také přimícháme do salátu.
  • 6
    Salát necháme hodinu uležet v chladu, pak ho ještě jednou podle chuti opepříme a osolíme a důkladně promícháme.
  • 7
    Podáváme ozdobený lístky petrželky a bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.