Salát plněný makrelou a sýrem feta
30 min.
Ingredience
- 4kusyCitrony
- 10kusůBazalka
- 400gramůMakrela - filety
- 150gramůSýr Feta
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůSalát hlávkový
- 25gramůKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Makrelu nakrájíme na úzké proužky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném olivovém oleji makrelu osmažíme. Přidáme citronovou kůru z jednoho citronu, šťávu ze všech citronů a necháme několik minut povařit. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Do směsi zamícháme nasekané kapary, rozdrobenou fetu a nasekanou bazalku. Salát rozdělíme na listy a ty plníme připravenou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.