Salát pro labužníky
15 min.
Ingredience
- 320gramůCeler sterilovaný
- 390gramůArtyčoky
- 200gramůKuřecí prsa
- 4lžíceMajonéza
- 2lžíceJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůŠunka dušená
- 30gramůLanýž
- 0,5kusKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Konzervy celeru a artyčoků necháme okapat, poté je nakrájíme na nudličky. Pečené prsa a šunku nakrájíme také na nudličky.
- 2Koriandr očistíme, lístky otrháme a nasekáme. Několik lístků si ponecháme na ozdobu.
- 3Majonézu promícháme s jogurtem, smetanou, solí, pepřem, hořčicí a nálevem z lanýžů. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
- 4Celer, artyčoky, maso a zálivku promícháme a upravíme na mísu. Lanýže nakrájíme na nudličky, kterými spolu se snítkami koriandru salát ozdobíme a ihned podáváme s bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.