Salát provensálský s těstovinami
25 min.
Ingredience
- 225gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceOlej olivový
- 25gramůOlivy černé
- 25gramůRajčata sušená sterilovaná
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 115gramůCuketa
- 115gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceJogurt krémový bílý natur
- 1lžícePomerančová šťáva
- 100gramůSalát hlávkový
- 1lžíceBazalka
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dle návodu na balíčku uvaříme těstoviny. Poté je necháme okapat a vrátíme do hrnce. Vmícháme do nich sůl, pepř, olivový olej a sušená rajčata. Necháme vychladnout.
- 2Vmícháme do těstovin rozpůlené artyčoky, rajčátka a nakrájenou cuketu na plátky a olivy nadrobno. Salátové listy rozprostřeme do servírovací mísy.
- 3Smícháme v misce rajčatový protlak, bílý jogurt, pomerančovou šťávu a bazalku a tuto zálivku vmícháme do těstovin a zeleniny.
- 4Směs přemístíme na salátové listy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.