Salát s arašídy a hovězím masem
20 min.
Ingredience
- 0,5kusZelí čínské
- 1kusMrkev kořen
- 125gramůŘedkvička
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 350gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceMáslo arašídové
- 1lžičkaCukr moučkový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOcet Sherry
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme čínské zelí a dáme na servírovací mísu. Mrkev očistíme a nakrájíme na tyčinky. Omyjeme a na čtvrtky nakrájíme ředkvičky. Podélně na půlky rozkrojíme kukuřičky. Zeleninou obložíme mísu a dáme stranou.
- 2Očistíme a na proužky nakrájíme hovězí maso. Olej rozpálíme ve woku a osmahneme rozetřený česnek, nasekanou chilli papričku a hovězí maso 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a smažíme, dokud se maso nepropeče a není měkké.
- 3Do misky dáme arašídové máslo, moučkový cukr, sójovou omáčku, sherry ocet, sůl, pepř a umícháme zálivku.
- 4Kousky masa přemístíme doprostřed salátu a přelijeme zálivkou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.