Salát s celeru, jablek a Nivy
20 min.
Ingredience
- 250gramůJogurt bílý
- 10mililitrůPomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůJablka
- 100gramůCeler řapíkatý
- 20gramůKřen
- 20gramůCibulka jarní
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do salátové misky vlijeme jogurt, s pomerančovou šťávou, solí a pepřem ho dobře rozšleháme. Jablka omyjeme, neloupeme je, nakrájíme na malé kostky, které vložíme do zálivky a promícháme. Oloupaný celer spolu s křenem nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s jablky a celerem. Zelenou část jarní cibulky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a s Nivou, nakrájenou na malé kostky přidáme do salátu. Dobře promícháme, v lednici vychladíme.
- 2Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.