Salát s chřestem a holandskou omáčkou z pomeranče

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
46 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelený chřest opláchneme a oloupeme. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přidáme máslo a cukr a vložíme do vody chřest. Vaříme 10 minut. Potom chřest vyjmeme, zchladíme a pokrájíme na kousky. Připravíme omáčku. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, pak pánev odstavíme ze sporáku a slijeme tak, aby usazeniny z másla zůstaly na dně.
  • 2
    Do malého hrníčku vlijeme pomerančovou šťávu a ocet. Přidáme nadrobno nasekanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče. Postavíme na plotnu a vaříme, dokud se tekutina v hrníčku ze dvou třetin neodpaří.
  • 3
    Do nerezové misky vyklepneme žloutky. Opepříme černým a cayenským pepřem, osolíme. Na plotně ohřejeme vodu, jakmile je vroucí, vložíme do hrnce nerezovou misku se žloutky a na vodní lázni je šleháme v krém.
  • 4
    Vývar z octa a pomerančové šťávy scedíme přes síto a pak ho přidáváme ke žloutkovému krému a postupně ho do něj zašleháváme, dokud krém nezhoustne. Potom do krému postupně vešleháme i tekuté máslo. Na závěr přichutíme citronovou šťávou.
  • 5
    Na talíře naservírujeme chřest a přelijeme ho omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.