Salát s chřestem a jablkovými plátky
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůChřest bílý
- 1kostkaCukr kostkový
- 1špetkaSůl
- 4kusyJablka
- 3lžíceCitronová šťáva
- zálivka
- 2lžíceJogurt krémový bílý natur
- 100mililitrůSmetana kyselá
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme a vaříme doměkka ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na kousky. Jablka zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek promícháme s okapanými kousky chřestu. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, pečlivě ho opláchneme a necháme okapat. Servírujeme tak, že na rozložené listy ledového salátu rozložíme směs plátků jablek a vařeného chřestu s citronovou šťávou. Rozloženou směs zalijeme zálivkou.
- 2Zálivku připravíme:
- 3Do jogurtu vmícháme citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a nasekaný kopr, pažitku a petržel. Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.