Salát s divokou rýží a špenátem
30 min.
Ingredience
- 300gramůRýže Basmati
- 2kusyCibulka jarní
- 1hrstŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůHrozinky
- 80gramůOříšky piniové
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu a scedíme.
- 2Mezitím připravíme zálivku. Pomerančovou šťávu, olej a ocet smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. Ochutíme solí a pepřem.
- 3V salátové míse promícháme rýži se zálivkou, rozinkami, nasucho opraženými piniovými oříšky, špenátovými listy a najemno nakrájenou cibulkou. Śpenátové listy nejprve spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou.
- 4Salát rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.