Salát s divokou rýží a špenátem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme podle návodu a scedíme.
  • 2
    Mezitím připravíme zálivku. Pomerančovou šťávu, olej a ocet smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    V salátové míse promícháme rýži se zálivkou, rozinkami, nasucho opraženými piniovými oříšky, špenátovými listy a najemno nakrájenou cibulkou. Śpenátové listy nejprve spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou.
  • 4
    Salát rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.