Salát s hovězím masem
20 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 1lžíceMáslo arašídové
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŘedkev
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusChilli paprička
- 350gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 150gramůSalát hlávkový
- 0,5kusZelí čínské
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso očistíme, nakrájíme na nudličky. Česnek a chilli papričku rozkrájíme. Mrkev rozkrájíme na nudličky, ředkvičky na čtvrtky a kukuřičky rozpůlíme podélně.
- 2Zelí pokrájíme nadrobno a rozprostřeme na plochou mísu. Rozkrájenou zeleninu upravíme do skupin na zelí.
- 3Arašídový olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, česnek a maso a vše za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a opékáme 2 minuty za stálého míchání. Maso by mělo být křehké.
- 4Příprava zálivky: Všechny přísady na zálivku vložíme do misky a řádně promícháme. Chilli papričku rozkrájíme na nudličky na ozdobu.
- 5Hotové maso upravíme do středu mísy se salátem. Zálivkou přelijeme zeleninu, dle chuti posypeme arašídy, ozdobíme nudličkami chilli papričky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.