Salát s kachními prsíčky a melounem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové.
  • 2
    Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře.
  • 3
    Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky.
  • 4
    Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa.
  • 5
    Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.