Salát s kachními prsíčky a melounem
50 min.
Ingredience
- 3lžíceBalsamico ocet
- 600gramůKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMeloun cukrový
- 1kusSalát římský
- 2lžíceMarmeláda rybízová
- 5lžicVývar drůbeží
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do omytých a osušených kachních prsou vetřeme sůl a pepř. Kůži propícháme vidličkou a maso položíme kůží dolů do rozehřáté pánve. Pečeme asi 5 minut, potom prsa za častého obracení dopékáme ještě dalších 5 minut. Maso má být uvnitř růžové.
- 2Meloun podélně rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na dílky. Slupku oloupeme. Omytý salát nakrájíme na nudličky, očištěnou okurku nastrouháme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vše rozdělíme na talíře.
- 3Kachní prsa vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut stát. Potom maso nakrájíme na plátky.
- 4Rybízovou marmeládu (nebo želé) rozmícháme se solí, pepřem, balsamicem a vývarem. Zvolna přišleháme olej a salát přelijeme zálivkou. Vedle salátu upravíme kachní prsa.
- 5Podáváme s bílým chlebem a červeným vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.