Salát s karamelizovanými cibulkami
40 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Feta
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet vinný
- 200gramůChřest bílý
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenké plátky, opékáme zvolna na polovině másla cca 12 minut. Přidáme cukr a polovinu červeného vinného octa, mícháme až šťáva zkaramelizuje, vyjmeme cibuli a na zbylém másle opečeme chřest, doměkka.
- 2Mladý baby špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet smícháme, osolíme, opepříme a promícháme, navrch dáme karamelizovanou cibulku a rozdrobenou fetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.