Salát s křepelčími vajíčky a česnekovou majonézou Aioli
37 min.
Ingredience
- Česneková majonéza
- Salát
- 2kusyCibule červená
- 1kusPetržel - nať
- 1kusSalát římský
- 200gramůCeler řapíkatý
- Vařená vajíčka
- 1litrVoda pitná
- 16kusůVejce křepelčí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
50 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný stroužek česneku rozkrájíme na malé kousky, vložíme do misky a důkladně utřeme se 2 špetkami soli. K utřenému česneku přidáme několik kapek olivového oleje, žloutek, vše důkladně vyšleháme do pěny. Postupně přiléváme po kapkách olivový olej a ručně šleháme do husté masy - tak vznikne česneková majónéza - Aioli.
- 2V rendlíku přivedeme k varu litr vody, opatrně do ní vložíme 16 křepelčích vajec a vaříme je 5 - 7 minut natvrdo. Potom je vyjmeme, vychlazená oloupeme, rozkrojíme na polovinu, posolíme, posypeme bílým pepřem.
- 3Očistíme červenou cibuli, pokrájíme na tenká kolečka. Petrželku omyjeme, otrháme drobné lístky. Salátové listy a řapíkatý celer omyjeme, necháme okapat. Celer pokrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy, promícháme s listy salátu, cibulí a petrželkou. Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme vajíčky, pomocí lžíce poklademe na vajíčka i salát malé kopečky majonézy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.