Salát s křepelčími vajíčky a česnekovou majonézou Aioli

37 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
50 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný stroužek česneku rozkrájíme na malé kousky, vložíme do misky a důkladně utřeme se 2 špetkami soli. K utřenému česneku přidáme několik kapek olivového oleje, žloutek, vše důkladně vyšleháme do pěny. Postupně přiléváme po kapkách olivový olej a ručně šleháme do husté masy - tak vznikne česneková majónéza - Aioli.
  • 2
    V rendlíku přivedeme k varu litr vody, opatrně do ní vložíme 16 křepelčích vajec a vaříme je 5 - 7 minut natvrdo. Potom je vyjmeme, vychlazená oloupeme, rozkrojíme na polovinu, posolíme, posypeme bílým pepřem.
  • 3
    Očistíme červenou cibuli, pokrájíme na tenká kolečka. Petrželku omyjeme, otrháme drobné lístky. Salátové listy a řapíkatý celer omyjeme, necháme okapat. Celer pokrájíme na tenké proužky, vložíme do mísy, promícháme s listy salátu, cibulí a petrželkou. Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme vajíčky, pomocí lžíce poklademe na vajíčka i salát malé kopečky majonézy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.