Salát s krevetami a růžovým grapefruitem
20 min.
Ingredience
- 2kusyGrapefruity
- 2kusySalát římský
- 2lžičkyEstragon
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 6lžicMajonéza
- 2lžíceKečup
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceOcet vinný
- 0,25lžičkaTabasco
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Nastrouháme lžičku grapefruitové kůry, grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky. Z dílků ostrým nožem oloupeme blanitý obal a dužinu odložíme. Opraný římský salát natrháme na kousky, nasekáme estragon, ukrojíme 4 plátky z citronu a umeleme pepř.
- 2Na dresink v misce smícháme majonézu s kečupem a zakysanou smetanou, přidáme bílý vinný ocet, pár kapek tabasca, worcesterskou omáčku, nastrouhanou grapefruitovou kůru a nasekaný estragon. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Servírovací misky vyložíme natrhaným salátem, oloupeme, omyjeme a osušíme vařené krevety, smícháme je s grapefruitovou dužinou a směs rozdělíme na jednotlivé misky, povrch zalijeme dresinkem.
- 4Koktejl servírujeme poprášený paprikou a ozdobený kolečkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.