Salát s krevetami a růžovým grapefruitem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouháme lžičku grapefruitové kůry, grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky. Z dílků ostrým nožem oloupeme blanitý obal a dužinu odložíme. Opraný římský salát natrháme na kousky, nasekáme estragon, ukrojíme 4 plátky z citronu a umeleme pepř.
  • 2
    Na dresink v misce smícháme majonézu s kečupem a zakysanou smetanou, přidáme bílý vinný ocet, pár kapek tabasca, worcesterskou omáčku, nastrouhanou grapefruitovou kůru a nasekaný estragon. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 3
    Servírovací misky vyložíme natrhaným salátem, oloupeme, omyjeme a osušíme vařené krevety, smícháme je s grapefruitovou dužinou a směs rozdělíme na jednotlivé misky, povrch zalijeme dresinkem.
  • 4
    Koktejl servírujeme poprášený paprikou a ozdobený kolečkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.