Salát s krevetami a těstovinami
30 min.
Ingredience
- 120gramůBazalka
- 1kusCitrony
- 10gramůPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusPaprika červená
- 60gramůCibulka jarní
- 25gramůMed včelí
- 250mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1116 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
66 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme al dente. V dostatečně velké míse vyšleháme ocet a olej, ochutíme medem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Horké těstoviny slijeme a vysypeme do připravené marinády. Dobře promícháme a necháme minimálně hodinu stát, dokud těstoviny nevychladnou.
- 2Z papriky odstraníme semínka a bílé vnitřní části, zbytek nakrájíme na malé kostičky a přidáme k těstovinám. Cibulky nakrájíme nadrobno, a to včetně zelených částí. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku, krevety a citrónovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na chladné místo a občas promícháme.
- 3Těstoviny vtáhnou mnoho koření, musíme salát před podáváním ochutnat a chuť doladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.