Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 400gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2lžičkyFenykl obecný
- 100gramůMouka rýžová
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
222 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky nakrájíme na proužky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. Smícháme a zprudka osmažíme na olivovém oleji. Vyjmeme a přikryjeme, aby zůstaly teplé.
- 2Bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, smícháme rýžovou mouku, sůl a pepř, obalíme v bílcích a rýžové mouce.
- 3Smažíme asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Rozdělíme spolu s kuřetem a pokapeme zálivkou z octa, jedné lžíce oleje, cukru, soli a pepře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.