Salát s kukuřicí a tuňákem
30 min.
Ingredience
- 175gramůTěstoviny Conchiglie
- 175gramůTuňák v oleji
- 175gramůKukuřice sladká v nálevu
- 75gramůPečené papriky nakládané
- 1hrstBazalka
- 1litrVoda pitná
- Zálivka
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15mililitrůBalsamico ocet
- 5mililitrůOcet vinný červený
- 5mililitrůHořčice Dijonská
- 10mililitrůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
4 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Zhotovíme zálivku. Smícháme olej s oběma druhy octa. Přidáme hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem a znovu promícháme.
- 3Zálivku smícháme s těstovinami a rozdrceným tuňákem. Poté přimícháme kukuřici, nakládané pečené papriky nakrájené na drobné kousky a znovu promícháme. Přimícháme polovinu množství pokrájené bazalky, ochutnáme, popřípadě znovu dochutíme. Salát servírujeme vychlazený, navrch nasypeme zbývající bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.