Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu
26 min.
Ingredience
- 1200gramůKuřecí prsa
- 600gramůRukola
- 600gramůSalát hlávkový
- 200gramůRajčata
- 30gramůTymián čerstvý
- 20gramůSůl
- 160gramůOlej olivový
- 160gramůOlej olivový extra panenský
- 50gramůBalsamico ocet
- 20gramůHořčice Dijonská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kuřecí prsíčka s kůží obalíme v čerstvých tymiánových lístcích, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakrytá necháme nejméně 3 hodiny marinovat.
- 2Mezitím připravíme dresink tak, že vyšleháme extra panenský olivový olej s bílým octem balsamico, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Konzistence dresinku musí být homogenní, olej se nesmí oddělovat.
- 3Očištěný, vypraný a osušený salát a rukolu natrháme na přiměřené kousky, cherry rajčata překrájíme na půlky, vše vložíme do mísy, přilijeme dresink, dobře zlehka promícháme a rozdělíme na talíře.
- 4Marinovaná prsíčka osolíme a na mírně rozpálené pánvi nebo grilu opékáme z každé strany asi 8 minut tak, aby byla propečená, ale zůstala šťavnatá. Z pečených prsíček nakrájíme vždy 3 filátka.
- 5Filátky obložíme salát a servírujeme s čerstvými bagetkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.