Salát s kysaným zelím, brambory, červenou řepou a okurkou
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 2kusyOkurky
- 2kusyCibule
- 150gramůZelí kysané
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory ve slupce uvaříme v 5 dl vody. Vaříme 20 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. Následně je oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Nakládanou červenou řepu a sladkokyselou okurku pokrájíme na též na malé kostičky, přidáme k bramborům. Očištěné cibule posekáme nadrobno. Kysané zelí překrojíme a s cibulí přidáme k bramborům.
- 2Směs promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a cukr. Směs promícháme s extra olivovým olejem, dle chuti můžeme přidat i 1 - 2 lžičky octa.
- 3Salát důkladně promícháme, zakryjeme a necháme 30 - 40 minut uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.