Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky
40 min.
Ingredience
- 450gramůOkurky
- 4kusyRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůOlej olivový
- 100gramůSalát hlávkový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, ochutíme solí, přemístíme na cedník a necháme 30min pouštět šťávu. Poté vymačkáme a vložíme do mísy.
- 2Rozehřejeme ocet s česnekem, přidáme větvičku tymiánu a majoránku. Před bodem varu odstavíme a nálevem zalijeme okurky. Necháme marinovat min. 1 hodinu.
- 3Mezitím rozkrojíme jarní cibulku podélně na poloviny, zabalíme do alobalu a pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C. Po vyjmutí vybalíme z alobalu a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme s olejem, 50ml vody a špetkou soli na jemnou zálivku krémové konzistence a necháme vychladnout.
- 4Salát natrháme, rajčata rozkrojíme na osminky, rozdělíme do misek, do středu navrstvíme marinované okurky, ozdobíme zálivkou z cibulky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.