Salát s limetkou a dresinkem
30 min.
Ingredience
- 20gramůHouby enoki
- 120gramůAsijská obalovací směs Tempura
- 20gramůSójové výhonky
- 320gramůChřest zelený
- 200gramůČekanka
- 80gramůHrachové lusky
- 60mililitrůVoda pitná
- 100gramůLimetka
- 50mililitrůBalsamico ocet
- 20gramůCukr moučkový
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 20gramůOlej olivový
- 60gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Čekanku nakrájíme na proužky, mrkev na hranolky, limetku oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky, hrachové lusky spaříme horkou vodou a ihned zchladíme v ledové vodě, necháme okapat a promícháme s čekankou, mrkví, limetkou a výhonky. Obalovací směs rozmícháme ve vodě na jemné těstíčko, chřest v těstíčku obalíme a osmažíme v pánvi na oleji. Chřest vyjmeme, do pánve vložíme houby a krátce orestujeme. Do misky nalijeme balsamico ocet, ořechový olej, přidáme cukr, sůl, pepř a vymícháme dresink.
- 2Do misek na salát vložíme promíchanou zeleninu, obložíme smaženým chřestem, ozdobíme houbami a doplníme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.