Salát s mořskými plody
7 min.
Ingredience
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 200gramůRukola
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCuketa
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 350gramůOlihně
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCitrony
- 2lžíceKapary
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
988 mg
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody vsypte očištěnou a nakrájenou zeleninu na tenké proužky, olihně a krevety. Vařte 2 minuty, slijte a nechte okapat.
- 2Dresink připravte smícháním citronové sťávy, oleje, soli a pepře.
- 3Zeleninu a mořské plody vsypte do misky, přelijte dresinkem a přidejte kapary, promíchejte a nechte chvíli odstát.
- 4Rukolu rozdělte na 4 talíře, zakápněte balzamikovým octem, položte na ni salát a podávejte.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.