Salát s opečeným bůčkem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vnější listy čekanky radicchio oloupeme a odložíme, zbytek přes „srdíčko“ nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Na velké pánvi při střední teplotě zahřejeme 3 lžíce oleje a za stálého míchání na něm asi 2 minuty pečeme česnek nakrájený na plátky. Poté česnek z oleje vyjmeme.
  • 3
    Vložíme na pánev bůček nakrájený na kostičky a za stálého míchání jej opékáme asi 5 minut dozlatova. Měl by být dobře propečený, ale zároveň šťavnatý.
  • 4
    Přidáme do pánve nakrájenou čekanku radicchio a asi 30 vteřin mícháme, aby se prohřála. Musí mírně ovadnout, nesmí však do sebe nasát příliš mnoho tuku.
  • 5
    Přidáme lžíci octa aceto balsamico a opět promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme olej a ocet.
  • 6
    Rozložíme na talíře odloupané horní listy čekanky, naplníme je horkou směsí, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.