Salát s opečeným bůčkem
25 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůVepřový bok
- 1lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1stroužekČesnek
- 600gramůČekanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 mg
Postup přípravy
- 1Vnější listy čekanky radicchio oloupeme a odložíme, zbytek přes „srdíčko“ nakrájíme na nudličky.
- 2Na velké pánvi při střední teplotě zahřejeme 3 lžíce oleje a za stálého míchání na něm asi 2 minuty pečeme česnek nakrájený na plátky. Poté česnek z oleje vyjmeme.
- 3Vložíme na pánev bůček nakrájený na kostičky a za stálého míchání jej opékáme asi 5 minut dozlatova. Měl by být dobře propečený, ale zároveň šťavnatý.
- 4Přidáme do pánve nakrájenou čekanku radicchio a asi 30 vteřin mícháme, aby se prohřála. Musí mírně ovadnout, nesmí však do sebe nasát příliš mnoho tuku.
- 5Přidáme lžíci octa aceto balsamico a opět promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme olej a ocet.
- 6Rozložíme na talíře odloupané horní listy čekanky, naplníme je horkou směsí, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.