Salát s ořechy
40 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceOcet vinný červený
- 60gramůOřechy vlašské
- 140gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1lžíceHořčice
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
- 200gramůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krajíčky bagety potřeme z obou stran utřeným česnekem a pokapeme olejem. Pod grilem je opečeme dozlatova.
- 2Omyté listy salátu natrháme a upravíme do mísy. Smícháme zbylý olej, ořechový olej, sůl, ocet a hořčici. Dobře promícháme.
- 3Rozpůlené ořechy nasypeme do misky a přelijeme horkou vodou. Necháme asi 1 minutu stát, vodu slijeme a ořechy osušíme.
- 4Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, vyjmeme ji a upravíme na listy salátu. Na pánev vložíme ořechy a několik minut je pražíme. Přidáme je na salátové listy.
- 5Připravenou zálivku vlijeme na pánev a ohřejeme. Nalijeme ji na salát a dobře protřepeme.
- 6Salát ozdobíme česnekovými krutony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.