Salát s paprikou a houbami
40 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 4kusyRajčata
- 2kusyMrkev kořen
- 300gramůKřemenáče
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOcet vinný
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev zbavíme slupky, omejeme a nakrájíme na tenké proužky. Salát opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a následně jej natrháme. Rajčata ponoříme do vroucí vody, vyjmeme je, zbavíme slupek i jadérek a nakrájíme na kostičky.
- 2Houby pečlivě očistíme, omyjeme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi necháme rozehřát máslo a houby na něm za stálého míchání osmažíme. Po 5-ti minutách smažení houby vyjmeme a odložíme stranou.
- 3Papriku očistíme, omyjeme, rozkrojíme napůl a zbavíme ji stopky a jadérek. Následně ji nakrájíme na tenké nudličky. Česnek a šalotku oloupeme, najemno nasekáme a smícháme s paprikou.
- 4Smícháme ocet, sůl, pepř a olej. Bylinky omyjeme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Potom je smícháme s dresinkem. Vzniklou směs důkladně promícháme se zeleninou a necháme 15 minut stát.
- 5Salát upravíme na talíře a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.