Salát s pečenými batáty

28 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rukolu, hlávkový salát a ledový salát omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme zbytků po stopkách. Okurku očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Batáty oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Batáty opékáme za občasného míchání na rozpáleném oleji dozlatova.
  • 3
    Vinaigrettu připravíme ze zbylého olivového oleje, octa, soli a hořčice. S horkými plátky brambor promícháme připravené saláty, rajčata a okurku, vše pokapeme vinaigrettou.
  • 4
    Ořechy nasekáme nahrubo a na suché pánvi je opražíme. Salát před podáváním posypeme opraženými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.