Salát s pečenými batáty
28 min.
Ingredience
- 100gramůRukola
- 100gramůSalát ledový
- 300gramůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 10lžicOlej olivový
- 3lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 150gramůOřechy brazilské
- 100gramůSalát hlávkový
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rukolu, hlávkový salát a ledový salát omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme zbytků po stopkách. Okurku očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Batáty oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Batáty opékáme za občasného míchání na rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Vinaigrettu připravíme ze zbylého olivového oleje, octa, soli a hořčice. S horkými plátky brambor promícháme připravené saláty, rajčata a okurku, vše pokapeme vinaigrettou.
- 4Ořechy nasekáme nahrubo a na suché pánvi je opražíme. Salát před podáváním posypeme opraženými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.