Salát s penne a sýrem
90 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 400gramůTěstoviny Penne
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůOlej olivový
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
- 20gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme rajčata, rozložíme na plech s teflonovým povrchem nebo na alobal a posypeme je důkladně solí, cukrem, pepřem a nakrájeným česnekem. Pečeme je asi hodinu při 180°C, až se z nich odpaří většina na tekutiny. Po vychladnutí je překrojíme na čtvrtiny.
- 2Uvaříme ve slané vodě těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- 3Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Zálivku nakapeme na těstoviny a promícháme je. Přidáme rajčata, plátky sýra a lístky špenátu. Porce posypeme nahrubo drceným pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.