Salát s penne a sýrem

90 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpůlíme rajčata, rozložíme na plech s teflonovým povrchem nebo na alobal a posypeme je důkladně solí, cukrem, pepřem a nakrájeným česnekem. Pečeme je asi hodinu při 180°C, až se z nich odpaří většina na tekutiny. Po vychladnutí je překrojíme na čtvrtiny.
  • 2
    Uvaříme ve slané vodě těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
  • 3
    Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Zálivku nakapeme na těstoviny a promícháme je. Přidáme rajčata, plátky sýra a lístky špenátu. Porce posypeme nahrubo drceným pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.