Salát s ředkvičkami
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusOkurka salátová
- 10kusůŘedkvička
- 60gramůSůl
- 45mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOcet vinný
- 25gramůBylinky čerstvé - svazek
- 30gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka, scedíme, necháme zchladnout.
- 2Na talíř rozložíme okurky nakrájené na tenká kolečka, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté kolečka okurek opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme na papírových utěrkách.
- 3Ředkvičky nakrájíme na plátky. Okurku a ředkvičky upravíme na střed mísy a navršíme brambory.
- 4Připravíme zálivku - smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, vinný ocet a nasekané čerstvé bylinky. Vše důkladně promícháme. Zálivkou přelejeme salát. Salát podáváme chlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.