Salát s ředkvičkami a okurkou
20 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika žlutá
- 10kusůŘedkvička
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceBalsamico ocet
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice dijonská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy opláchneme ve studené vodě, vodu setřeme, listy natrháme. Ředkvičky a okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku přepůlíme na délku, zbavíme semen, omyjeme, jemně nakrájíme. Na tvrdo uvařená oloupaná vejce nakrájíme na osminky.
- 2Na zálivku rozmícháme vinný bílý a balzamicový ocet, přidáme hořčici, pepř a sůl, metlou přišleháme postupně olivový olej.
- 3Natrhané salátové listy a nakrájené ředkvičky, okurku i papriku promícháme se zálivkou. Salát na talíři obložíme vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.