Salát s restovanou hlívou ústřičnou
27 min.
Ingredience
- Restovaná hlíva
- 100gramůHlíva ústřičná
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaBalsamico ocet
- Salát
- 6kusůRajčata Cherry
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 0,25kusSalát Rosso
- 0,25kusSalát listový Dubáček
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné a omyté hlívy ústřičné odkrojíme tvrdé spodní části, pak hlívu nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme si stroužek česneku a pokrájíme ho nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
- 2Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, pak je potrhané poklademe do mísy. Omytá zralá cherry rajčátka (červená i žlutá) pokrájíme na poloviny a přidáme je k salátu.
- 3V dobře rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou hlívu a téměř za stálého míchání restujeme téměř dozlatova. Jakmile začne mít hlíva zlatavou barvu, přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, petrželku a lžičku másla. Vše rychle promícháme, pokapeme balsamicem, znovu promícháme a hned pánev odstavíme z plotny.
- 4Orestovanou hlívu i s omastkem přidáme do salátu, vše pokapeme lžičkou balsamica, promícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.