Salát s rybou na kari
40 min.
Ingredience
- 100gramůSalát římský
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 10kusůŘedkvička
- 500gramůFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžíceOcet vinný
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Salát a špenát opláchneme a necháme okapat, potom natrháme na malé kousky.
- 2Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme z nich jemné plátky.
- 3Opláchnuté rybí filé osušíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou.
- 4Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kurkumu, kari a zpěníme. Potom vložíme připravené rybí filé a 5 minut opékáme po všech stranách.
- 5Zálivku připravíme tak, že do rozmíchaného octa se solí a pepřem postupně metlou přišleháme olivový olej.
- 6V míse smícháme salát, špenát a ředkvičky, vše přelijeme zálivkou a obložíme opečeným rybím filé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.