Salát s rýží a sterilovanou zeleninou
20 min.
Ingredience
- Nálev
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 5kusůPepř černý celý
- 0,5kusBobkový list
- Salát
- 150gramůRýže dušená
- 3lžíceOlej olivový
- 150gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 80gramůKapie sterilovaná
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůCibule sterilovaná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nálev: ve 2 dl vody rozpustíme cukr, sůl, přidáme podle chuti hořčičné semínko, celý pepř a 1/2 bobkového listu. Nálev povaříme 5 minut, po vychlazení přecedíme.
- 2Studenou dušenou (vařenou) sypkou rýži dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Sterilovanou malou kukuřici, pokrájenou kapii, hrášek a malou drobnou cibulku scedíme z nálevů. Kukuřici pokrájíme na plátky a s ostatní zeleninou přidáme k rýži. Vše ochutíme pepřem, promícháme se studeným nálevem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.