Salát s rýží a sterilovanou zeleninou

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme nálev: ve 2 dl vody rozpustíme cukr, sůl, přidáme podle chuti hořčičné semínko, celý pepř a 1/2 bobkového listu. Nálev povaříme 5 minut, po vychlazení přecedíme.
  • 2
    Studenou dušenou (vařenou) sypkou rýži dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Sterilovanou malou kukuřici, pokrájenou kapii, hrášek a malou drobnou cibulku scedíme z nálevů. Kukuřici pokrájíme na plátky a s ostatní zeleninou přidáme k rýži. Vše ochutíme pepřem, promícháme se studeným nálevem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.