Salát s těstovinami a tuňákem
35 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 200gramůPaprika červená
- 100gramůCibulka jarní
- 425gramůTuňák v oleji
- 2lžíceOlej rostlinný
- 60mililitrůOcet vinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
- 300gramůOkurka salátová
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůRajčata
- 80gramůOlivy černé
- 2lžíceBazalka
- 5gramůSůl
- 200gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme a necháme okapat.
- 2Smícháme těstoviny, fazolky, papriky a jarní cibulky. Z tuňáka slijeme olej do misky a maso rozmačkáme vidličkou.
- 3Olej z tuňáka, rostlinný olej, ocet, citronovou šťávu, drcený česnek a cukr důkladně protřepeme.
- 4Upravíme těstoviny na velký talíř. Navrch urovnáme kolečka okurky, uvařená nakrájená vejce, osminky rajčat, tuňáka, nakrájené olivy a lístky bazalky a pokapeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.