Salát s těstovinou, mrkví a cuketou na asijský způsob
40 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceArašídová pomazánka
- 3lžíceOcet Sherry
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaPepř cayenský
- 2hrstiArašídy
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 3lžíceOcet vinný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
362 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali vinný ocet. Uvařené slijeme do síta, necháme okapat a pak je v míse promícháme s 1 lžící podzemnicového oleje.
- 2Mrkve oškrábeme a nakrájíme na jemné nudličky. Stejně nakrájíme i očištěnou a omytou cuketu.
- 3Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 4Zeleninu vaříme maximálně 4 minuty, pak ji zchladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- 5Zálivku připravíme tak, že smícháme arašídovou pastu, scherry ocet, sójovou omáčku a zbylý podzemnicový olej. Vše dochutíme přidáním soli, černého pepře, kari koření a kajenského pepře.
- 6Na suché pánvi krátce opražíme nahrubo nasekané arašídy.
- 7Vychladlou zeleninu smícháme s těstovinami, přelijeme zálivkou a posypeme opraženými arašídy a lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.