Salát s tuňákem Ambiente
30 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák v oleji
- 1kilogramBrambory
- 10kusůVejce slepičí
- 400gramůSalát hlávkový
- 100gramůPaprika červená
- 500gramůPaprika zelená
- 150gramůPaprika žlutá
- 10gramůRajčata
- 200gramůCibule
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 20gramůAnčovička - filety
- 200gramůOlivy černé
- 2litryVoda pitná
- 1,3kilogramySůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kvalitní menší brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a překrájíme je na poloviny. Vejce uvaříme, prudce zchladíme, oloupeme a také překrájíme na poloviny. Dále oblanšírujeme mladé fazolové lusky. Konzervovaného tuňáka v oleji necháme na cedníku okapat a rozdělíme na větší kousky.
- 2Potom opereme, osušíme a na listy rozdělíme hlávkový salát, papriky (červené, žluté a zelené) zbavíme stopek a jader a pokrájíme na malé kostičky, na čtvrtky rozkrájíme rajčata, oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno.
- 3Na talíře rozložíme salátové listy, přidáme papriky, cibuli, čtvrtky rajčat a osolíme. Po chvíli promícháme s extra panenským olivovým olejem, polovinami brambor a fazolkami. Navrch narovnáme kousky tuňáka v olivovém oleji, černé olivy s peckou a ančovičky.
- 4Nakonec přidáme vejce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.