Salát s vepřovým masem a rajčátky
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 6lžicLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 6kusůCibulka jarní
- 250gramůRajčata Cherry
- 3kusyChilli paprička
- 1kusMáta
- 1kusKoriandr čerstvý
- 2lžíceSirup javorový
- 10gramůZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 10lžicOmáčka Teriyaki
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 13 lžíce teriyaki omáčky a 1 lžíci limetkové šťávy smícháme se solí a pepřem. Do takto připravené marinády vložíme 4 připravené plátky masa a necháme v chladničce 3 hodiny marinovat.
- 2Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 3Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Koriandr a mátu omyjeme, lístky otrháme a nakrájíme nahrubo.
- 47 lžic teriyaki, zbytek limetkové šťávy a javorový sirup důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
- 5V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka po obou stranách opečeme. Maso vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočívat.
- 6Smícháme jarní cibulku, okurku, rajčata, chilli papričky, česnek, zázvor, mátu a koriandr a rozdělíme na talíře. Maso nakrájíme na nudličky a upravíme na salát. Vše přelijeme salátovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.