Salát s vepřovým masem a rajčátky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    3 lžíce teriyaki omáčky a 1 lžíci limetkové šťávy smícháme se solí a pepřem. Do takto připravené marinády vložíme 4 připravené plátky masa a necháme v chladničce 3 hodiny marinovat.
  • 2
    Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Chilli papričky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Koriandr a mátu omyjeme, lístky otrháme a nakrájíme nahrubo.
  • 4
    7 lžic teriyaki, zbytek limetkové šťávy a javorový sirup důkladně promícháme, osolíme a opepříme.
  • 5
    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka po obou stranách opečeme. Maso vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočívat.
  • 6
    Smícháme jarní cibulku, okurku, rajčata, chilli papričky, česnek, zázvor, mátu a koriandr a rozdělíme na talíře. Maso nakrájíme na nudličky a upravíme na salát. Vše přelijeme salátovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.