Salát s vinnými hrozny
25 min.
Ingredience
- 300gramůSalát kadeřavý
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMandle
- 40gramůOřechy vlašské
- 200gramůSýr balkánský
- 1lžíceŘeřicha
- 300gramůHroznové víno
- zálivka
- 3lžíceOcet Sherry
- 3špetkySůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 1decilitrOřechový olej
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
46 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Připravíme zálivku: do misky dáme 3 polévkové lžíce Sherry octa, přidáme 3 špetky soli, lžičku citronového pepře a postupně přilijeme 1 dl ořechového oleje, vše dobře promícháme.
- 2Listy kadeřavého salátu omyjeme a dáme do mísy. Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky, mandle a vlašské ořechy posekáme na menší kusy a v pánvi nasucho je dozlatova opražíme. Zelené a modré vinné hrozny omyjeme a bobule rozkrájíme na poloviny. Balkánský sýr nakrájíme na kostky.
- 3V míse s marinádou promícháme všechny ingredience a salát odložíme na 30 minut do chladničky. Řeřichu omyjeme a pokrájíme.
- 4Vychlazený salát ozdobně dáme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.