Salát s vinnými hrozny

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
46 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme zálivku: do misky dáme 3 polévkové lžíce Sherry octa, přidáme 3 špetky soli, lžičku citronového pepře a postupně přilijeme 1 dl ořechového oleje, vše dobře promícháme.
  • 2
    Listy kadeřavého salátu omyjeme a dáme do mísy. Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky, mandle a vlašské ořechy posekáme na menší kusy a v pánvi nasucho je dozlatova opražíme. Zelené a modré vinné hrozny omyjeme a bobule rozkrájíme na poloviny. Balkánský sýr nakrájíme na kostky.
  • 3
    V míse s marinádou promícháme všechny ingredience a salát odložíme na 30 minut do chladničky. Řeřichu omyjeme a pokrájíme.
  • 4
    Vychlazený salát ozdobně dáme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.