Salát se slaninou a krutony

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
47 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, poté do zlatova opečeme kostičky, nakrájené z toastového chleba. Krátce před dopečením přimícháme česnek. Kostičky dáme od oleje okapat na papírový ubrousek.
  • 2
    Košťálu zbavený salát opláchneme ve studené vodě a listy natrháme na kousky.
  • 3
    Vejce dáme jen na minutu do vroucí vody, pak je vyjmeme a zchladíme, lžičkou přímo ze skořápky dáme do mísy. K vajíčkům přišleháme metlou olivový olej i citronovou šťávu, nakonec přidáme podle chuti sůl a pepř.
  • 4
    Salátové listy promícháme se zálivkou a přidáme opláchnuté, jemně nasekané sardelové řezy, smíchané se slaninou.
  • 5
    Podáváme posypané toastovými krutony a Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.