Salát se slaninou a krutony
25 min.
Ingredience
- 75gramůAnglická slanina
- 3plátkyChléb toastový
- 3lžíceOlej stolní
- 3stroužkyČesnek
- 1kusSalát římský
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusySardelové řezy
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
47 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, poté do zlatova opečeme kostičky, nakrájené z toastového chleba. Krátce před dopečením přimícháme česnek. Kostičky dáme od oleje okapat na papírový ubrousek.
- 2Košťálu zbavený salát opláchneme ve studené vodě a listy natrháme na kousky.
- 3Vejce dáme jen na minutu do vroucí vody, pak je vyjmeme a zchladíme, lžičkou přímo ze skořápky dáme do mísy. K vajíčkům přišleháme metlou olivový olej i citronovou šťávu, nakonec přidáme podle chuti sůl a pepř.
- 4Salátové listy promícháme se zálivkou a přidáme opláchnuté, jemně nasekané sardelové řezy, smíchané se slaninou.
- 5Podáváme posypané toastovými krutony a Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.