Salát se zeleninou a uzeným lososem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu.
  • 2
    Brokolici rozebereme na růžičky, cuketu nakrájíme na jemné plátky. Oloupeme dolní část chřestu a nakrájíme ji na kousky. Odkrojíme oba konce u lusků hrášku a fazolek.
  • 3
    V malém množství osolené vody se lžičkou másla dusíme 15 minut chřest. V osolené vodě povaříme 10 minut fazolky a 5 minut cuketu a hráškové lusky. Uvařenou zeleninu zchladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  • 4
    Ve směsi octa a bílého vína vaříme oloupanou a jemně nasekanou šalotku tak dlouho, než se tekutina ze dvou třetin odpaří, pak ji přecedíme přes sítko do misky nebo hrnku.
  • 5
    Připravíme omáčku. V menší nádobě rozehřejeme zbytek másla, odstavíme a sebereme pěnu. Čisté rozehřáté máslo slijeme bez případných usazenin. Do nerezové misky dáme žloutky, podle chuti osolíme a opepříme. Misku vložíme do horké vodní lázně a šleháme, postupně přidáváme zcezenou směs vína a octa. Když omáčka zhoustne, přišleháme ještě rozpuštěné máslo a nakonec přimícháme kopr.
  • 6
    Uvařenou zeleninu, omáčku a kousky uzeného lososa promícháme, podle chuti přidáme sůl a citronovou šťávu.
  • 7
    Salát necháme před podáváním alespoň 15 minut uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.