Salát šéfa kuchyně

26 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
23 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
109 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout.
  • 3
    Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku.
  • 4
    Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku.
  • 5
    Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.