Salát šéfa kuchyně
26 min.
Ingredience
- 3lžíceBalsamico ocet
- 1kusCibule
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceMáslo bylinkové
- 130gramůSterilovaní šneci v hovězím bujonu
- 8kusůArtyčoky
- 50gramůSalát Polníček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceSýr Parmezán
- 0,5kusKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
23 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
109 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout.
- 3Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku.
- 4Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku.
- 5Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.