Salát tahini s celerem, mrkví a jablky

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme středně velký celer, mrkve a jablka, oloupeme a prolisujeme česnek. Celer pokrájíme na tenké proužky, mrkve nastrouháme nahrubo a jablka rozčtvrcená a zbavená jádřinců pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Ze třech lžic vody, citronové šťávy, česneku, pasty ze sezamových semínek (tahini), soli a pepře v menší misce vidličkou umícháme dresink (můžeme i umixovat).
  • 3
    V míse zlehka promícháme zeleninu s jablky a vše rozdělíme na malé misky.
  • 4
    Servírujeme přelité dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.