Salát tahini s celerem, mrkví a jablky
10 min.
Ingredience
- 1kusCeler řapíkatý
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyJablka
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceVoda pitná
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceSezamová pasta
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme středně velký celer, mrkve a jablka, oloupeme a prolisujeme česnek. Celer pokrájíme na tenké proužky, mrkve nastrouháme nahrubo a jablka rozčtvrcená a zbavená jádřinců pokrájíme na tenké plátky.
- 2Ze třech lžic vody, citronové šťávy, česneku, pasty ze sezamových semínek (tahini), soli a pepře v menší misce vidličkou umícháme dresink (můžeme i umixovat).
- 3V míse zlehka promícháme zeleninu s jablky a vše rozdělíme na malé misky.
- 4Servírujeme přelité dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.