Salát Waldorf s jablky
15 min.
Ingredience
- 300gramůCeler bulvový
- 35mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůOřechy vlašské
- 300gramůHroznové víno
- 150gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 4kusyJablka
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemné nudličky. Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s jablky. Zalijeme citronovou šťávou.
- 2Jádra vlašských ořechů nahrubo nasekáme. Přidáme do mísy. Hroznové bobule omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a případně odstraníme semena. Rovněž přidáme do mísy.
- 3Zakysanou smetanu rozmícháme se solí a štědře opepříme. Promícháme se salátem. Necháme nejméně 3 hodiny odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.