Salát z artyčoků a ančoviček

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme artyčoky a odlámeme z nich horní tuhé listy. Pak je pokrájíme na tenčí plátky. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme do ní vodu. Do vzniklé citronové vody vložíme pokrájené plátky artyčoků, aby nezhnědly.
  • 2
    Na malé kousky rozkrájíme ančovičky. Artyčoky vyndáme z citronové vody a smícháme s kousky ančoviček.
  • 3
    Nachystáme zálivku. Do misky vlijeme připravený olivový olej, přidáme k němu vinný ocet, sůl a pepř. Rozmícháme a přelijeme zálivkou směs ančoviček s artyčoky. Vkládáme do hlubokých talířů. Před podáváním zasypeme nadrobno posekanou petrželkou a parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.