Salát z artyčoků a ančoviček
15 min.
Ingredience
- 1kilogramArtyčoky
- 50mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOcet vinný
- 50gramůPetržel - nať
- 200gramůAnčovičky konzervované
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
15 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme artyčoky a odlámeme z nich horní tuhé listy. Pak je pokrájíme na tenčí plátky. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme do ní vodu. Do vzniklé citronové vody vložíme pokrájené plátky artyčoků, aby nezhnědly.
- 2Na malé kousky rozkrájíme ančovičky. Artyčoky vyndáme z citronové vody a smícháme s kousky ančoviček.
- 3Nachystáme zálivku. Do misky vlijeme připravený olivový olej, přidáme k němu vinný ocet, sůl a pepř. Rozmícháme a přelijeme zálivkou směs ančoviček s artyčoky. Vkládáme do hlubokých talířů. Před podáváním zasypeme nadrobno posekanou petrželkou a parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.