Salát z artyčoků a čekanky

25 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
44 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zálivku připravíme tak, že najemno nasekanou pažitku rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, špetkou hořčice, olejem a hrstkou soli.
  • 2
    Artyčoky očistíme, u každého ponecháme kousek stonku a nasekáme je najemno.
  • 3
    Čekanku očistíme, 4 listy si ponecháme a zbytek nakrájíme na tenké proužky.
  • 4
    Talíře vyložíme čekankovými listy, vložíme salát a artyčoky, ochutíme zálivkou, přidáme dílky oloupaného pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.