Salát z bílého zelí s červenou řepou
15 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůČervená řepa sterilovaná
- 2kusyJablka
- 1lžícePažitka
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůMajonéza
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
66 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, vykrojíme košťál, několik pěkných listů dáme stranou a zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Krájenou naloženou řepu slijeme a necháme okapat, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nahrubo nastrouháme, pažitku nasekáme najemno.
- 2Promícháme majonézu, hořčici, sůl, pepř a zálivkou přelijeme zelí s červenou řepou a dobře promícháme.
- 3Servírovací mísu vyložíme odloženými zelnými listy a na ně
- 4narovnáme umíchaný salát a posypeme pažitkou. Před podáváním salát necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.