Salát z bílého zelí s nektarinkami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou hlávku bílého zelí rozpůlíme. Z jedné půlky vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky, které dáme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nektarinky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na plátky. Nektarinky promícháme se zelím a cibulí. Omyjeme řeřichu, potrháme ji na menší kousky a přimícháme k zelí.
  • 2
    Připravíme si dresing: smetanu, jogurt, omytý a drobně pokrájený kerblík, sůl, cukr, ocet a pepř důkladně promícháme. Dresing zamícháme do salátu a necháme ho 2 hodiny v chladničce odstát. Salát podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.