Salát z bílého zelí s nektarinkami
20 min.
Ingredience
- Dresing
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceJogurt bílý
- 1lžíceKerblík
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaOcet malinový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou hlávku bílého zelí rozpůlíme. Z jedné půlky vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky, které dáme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nektarinky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na plátky. Nektarinky promícháme se zelím a cibulí. Omyjeme řeřichu, potrháme ji na menší kousky a přimícháme k zelí.
- 2Připravíme si dresing: smetanu, jogurt, omytý a drobně pokrájený kerblík, sůl, cukr, ocet a pepř důkladně promícháme. Dresing zamícháme do salátu a necháme ho 2 hodiny v chladničce odstát. Salát podáváme samostatně nebo jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.